Η κατάχρηση του φαρμάκου Ozempic για την γρήγορη απώλεια βάρους μπορεί να προκαλέσει αρκετή και πιθανόν μόνιμη απώλεια μαλλιών.

Η Αμερικανική Εταιρεία Τριχόπτωσης (AHLA) έχει αντιληφθεί μια ανησυχητική τάση μεταξύ ατόμων που κάνουν κατάχρηση του Ozempic (σεμαγλουτίδη) και άλλων σχετικών αγωνιστών υποδοχέα τύπου γλυκαγόνης πεπτιδίου-1 (GLP-1) για σκοπούς ταχείας απώλειας βάρους. Αν και αυτά τα φάρμακα έχουν εγκριθεί από τον FDA για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2 και της παχυσαρκίας, η κακή χρήση τους για σκοπούς απώλειας βάρους μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής απώλειας μαλλιών.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ίδια η ταχεία απώλεια βάρους μπορεί επίσης να προκαλέσει προσωρινή τελογενή εκροή, μια μορφή τριχόπτωσης που μπορεί να συμβάλει περαιτέρω στην απώλεια μαλλιών σε άτομα που είναι ευαίσθητα. Επιπλέον, οι ειδικοί της AHLA υποθέτουν ότι οι ορμονικές αλλαγές από τη σεμαγλουτίδη και παρόμοια φάρμακα πυροδοτούν όχι μόνο την προσωρινή τελογενή εκροή, αλλά και την πρώιμη έναρξη της τριχόπτωσης σε άνδρες και γυναίκες, γνωστή και ως ανδρογενητική αλωπεκία. Η ανδρογεννητική αλωπεκία είναι μια προοδευτική κατάσταση που μπορεί να συνεχίσει να επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα τη μόνιμη απώλεια μαλλιών.

 

Δελιτε το link….https://www.dermatologytimes.com/view/misuse-of-ozempic-for-rapid-weight-loss-can-cause-significant-and-perhaps-permanent-hair-loss?utm_source=sfmc&utm_medium=email&utm_campaign=05182023_DT_JOH-23-DED0440_eNL_REG-23-DEV0127_eNL%20-%20INTL&eKey=Y2hhcnJ5Y2hhdmVsQGdtYWlsLmNvbQ==

Scroll to Top