Το FDA προειδοποιεί για τα “ψεύτικα” “Botox”

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση σε επαγγελματίες υγείας και καταναλωτές σχετικά με την ανακάλυψη πλαστών προϊόντων βοτουλινική τοξίνη (Botox) σε πολλές πολιτείες.

Το ψεύτικο “μπότοξ ” είναι ένα εξαιρετικά τρομακτικό ενέσιμο, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε συστηματική αλλαντίαση και ακόμη και θάνατο ως αποτέλεσμα αυτού. Εάν ένας ασθενής αισθάνεται ότι έχει συστηματικές παρενέργειες από το Botox, μπορεί να χρειαστεί να πάει στο Μονάδα Εντατικής Θεραπείας  και να λάβει συστηματική θεραπεία.

Οι ασθενείς που έλαβαν την πλαστή βοτουλινική τοξίνη ανέφεραν συμπτώματα όπως θολή ή διπλή όραση, δυσκολία στην κατάποση, ξηροστομία, δυσκοιλιότητα, ακράτεια, δύσπνοια, αδυναμία και δυσκολία να σηκώσουν το κεφάλι τους.

Εντοπισμός πλαστού “Botox”
Τα πλαστά προϊόντα ενδέχεται να παρουσιάζουν διάφορα διακριτικά χαρακτηριστικά:

1.  Ο αριθμός παρτίδας στο εξωτερικό κουτί και το φιαλίδιο είναι “C3709C3”.
2. Το δραστικό συστατικό επισημαίνεται ως «Botulinum Toxin Type A» αντί για «OnabotulinumtoxinA».
3. Το προϊόν επισημαίνεται ως δόση 150 μονάδων, η οποία δεν είναι μονάδα που παράγεται από την AbbVie ή την Allergan.
4. Η συσκευασία περιέχει μη αγγλική γλώσσα.

Δείτε το link με τις σχετικές πληροφορίες….https://www.dermatologytimes.com/view/fda-issues-alert-on-counterfeit-botox-what-dermatology-clinicians-need-to-know?ekey=RUtJRDpDMzAzRkFFQi0yOTM0LTQwRTEtQUY3RS1BMEQwQjRFRjREMTc%3D&utm_campaign=emailname&utm_medium=email&_hsenc=p2ANqtz-_7d_TuNIdEm8LXYNIFZoKesbpkCnagZMdK61p_hoU2J02l9XbYNOYKcdnJUm84TKZIMTLGhcxfBdbMD5Zy_ayspodV6A&_hsmi=302940579&utm_source=hs

Scroll to Top