ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ ΜΕ BOTOX-ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ-ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Στο ιατρείο εφαρμόζονται όλες οι σύγχρονες ενέσιμες θεραπείες αντιγήρανσης με την χρήση Βοτουλινικής τοξίνης (Botox),Υαλουρονικού Οξέος και Μεσοθεραπείας.

Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία είναι η τεχνική τοποθέτησης ουσιών-υλικών στο δέρμα που φέρουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και είναι κατάλληλα για ιατρική χρήση. Η Μεσοθεραπεία γίνεται με την διαδικασία μικρονυγμών στο δέρμα, οι οποίοι γίνονται με πολύ κοντές και λεπτές βελόνες, ώστε να περάσουμε το υλικό επιλογής μερικά χιλιοστά μέσα στο δέρμα.

Ανάλογα με το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάνουλα, πιστόλι Μεσοθεραπείας, συσκευή πένας (Dermapen) ή Dermaroller.

Ανάλογα με τον στόχο της θεραπείας, το θεραπευτικό πρωτόκολλο διαφέρει ως προς την σύσταση του υλικού, το βάθος της εισαγωγής του στο δέρμα, αλλά και την συχνότητα επανάληψης της θεραπείας .

Έτσι η Μεσοθεραπεία μπορεί να είναι: ενυδάτωσης, λάμψης, σύσφιξης, αντιοξειδωτική, αντιγηραντική, αναπλαστική, λιποδιαλυτική κλπ. Τα πιο συνηθισμένα υλικά είναι το Υαλουρονικό, οι Βιταμίνες, τα Αντιοξειδωτικά και οι μεταξύ τους συνδυασμοί.

Η θεραπεία είναι ενέσιμη και για να μετριαστεί το αίσθημα του πόνου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπική αναισθητική κρέμα. Αμέσως μετά την θεραπεία, και ανάλογα με το υλικό που χρησιμοποιήθηκε, μπορεί να υπάρχει ερύθημα προσώπου που συνήθως υποχωρεί σε μια με δύο ώρες. Μπορεί επίσης σαν συνέπεια των νυγμών να δημιουργηθεί κάποια εκχύμωση (μελανιά), που θα κρατήσει για δύο με τρεις μέρες.

Το JALUPRO είναι ένα πατενταρισμένο σκεύασμα μεσοθεραπείας πλούσιο σε υαλουρονικό Οξύ και αμινοξέα (γλυκίνη, L-προλίνη , L-Λυσίνη , L-λευκίνη) που συνίσταται για την βιοαναζωογόνηση του δέρματος. Το υαλουρονικό Οξύ σε συνδυασμό με τα παραπάνω αμινοξέα ενεργοποιούν την μεταβολική δραστηριότητα των ινοβλαστών , διεγείροντας την παραγωγή και την σύνθεση νέου κολλαγόνου καθώς και την μείωση του ρυθμού αποδόμησης του κολλαγόνου.
Συνίσταται μια σειρά από 3-4 θεραπείες ανά διαστήματα 2 εβδομάδων , 2 φορές τον χρόνο.

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία (PRP) χρησιμοποιείται για την βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος του προσώπου όμως τα αποτελέσματα ακόμη είναι Διφορούμενα. Μια μελέτη ανασκόπησης 22 προηγούμενων μελετών κατέληξε στο εξής συμπέρασμα…. ” To date, the question of whether PRP’s cocktail of growth factors generates a more youthful appearance has not been definitively answered,” the researchers write.
More formal randomized, controlled trials studying the use of PRP in facial cosmetic procedures are needed, according to the review.”
Δηλαδή απαιτούνται περισσότερες στανταρισμένες μελέτες για να αποδειχτεί το αν οι αναπτυξιακοί παράγοντες που παράγονται από την διαδικασία του PRP βοηθούν στην Αισθητική βελτίωση του δέρματος του προσώπου. Η μελέτη είναι η εξής : http://www.aestheticchannel.com/nonsurgical-procedures/review-prp-facial-aesthetics-alopecia?rememberme=1&elq_mid=3037&elq_cid=894749

Εφαρμογή Υαλουρονικού Οξέος

Το Υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που υπάρχει στο ανθρώπινο σώμα από την φύση και είναι υπεύθυνο για την ενυδάτωση και τον όγκο του δέρματος. Το συνθετικό Υαλουρονικό είναι μία εύπλαστη γέλη μη ζωικής προέλευσης και διατίθεται σε προγεμισμένη σύριγγα.

Το ενέσιμο Υαλουρονικό οξύ, γνωστό ως Filler, χρησιμοποιείται για την διόρθωση των ρυτίδων, την αποκατάσταση του όγκου και την γενικότερη αναζωογόνηση του προσώπου. Πρακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού στο πρόσωπο, αλλά και στον λαιμό και τα χέρια. Σε κάθε περιοχή μπορεί να χρησιμοποιηθεί διαφορετικός τύπος Υαλουρονικού, καθώς δεν είναι παντού στο δέρμα ίδιες οι ανάγκες.

Το αποτέλεσμα είναι εμφανές αμέσως μετά την θεραπεία και η διάρκειά του κυμαίνεται από 6 έως 12 μήνες, και μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, την ηλικία, την περιοχή εφαρμογής και πιθανές προηγούμενες εφαρμογές στην ίδια περιοχή.

Η τοποθέτηση του Υαλουρονικού είναι ιατρική πράξη και ενδέχεται να εμφανιστούν κάποιες ανεπιθύμητες αντιδράσεις όπως ερυθρότητα, ευαισθησία, εκχυμώσεις ( μελανιές ) και οίδημα ( πρήξιμο ) στην περιοχή εφαρμογής. Οι μελανιές υποχωρούν σε 3 με 5 μέρες και μπορούν να αντιμετωπισθούν με κρέμα ή κάψουλες Άρνικας. Το οίδημα οφείλεται κυρίως στην ιδιότητα του υλικού να συσσωρεύει νερό στην περιοχή, αλλά και λόγω των νυγμών κατά την εφαρμογή. Το οίδημα κρατά περίπου για ένα 24ωρο, και πολύ σπανιότερα 5 με 7 μέρες

Βοτουλινική Τοξίνη (Botox-Dysport)

Είναι μια πρωτείνη που ο μηχανισμός δράσης της είναι ο περιορισμός της λειτουργίας των μυών που προκαλούν τις ρυτίδες έκφρασης.

Η χρήση του κλασσικά είναι για την διόρθωση των ρυτίδων στο μέτωπο ,
στο μεσόφρυο και στα μάτια (“πόδι της χήνας”)

Η εφαρμογή του είναι ενέσιμη και λόγω της βελόνας που χρησιμοποιείται
μπορεί να παρατηρηθεί κάποια μικρή εκχύμωση ή μικρό οίδημα στα σημεία
της έγχυσης που είναι παροδικά και διαρκούν 4-5 μέρες. Η χρήση
παγοκύστεων το πρώτο 24ωρο βοηθά στην πρόληψη αυτών των
φαινομένων. Σπανιότατα μπορεί να υπάρχει πτώση βλεφάρων η οποία
αποκαθίσταται με ειδική φαρμακευτική αγωγή (κολλύριο).

Το αποτέλεσμα αρχίζει από την δεύτερη μέρα και ολοκληρώνεται ως την
20η μέρα από την εφαρμογή του υλικού και διαρκεί από 3-6 μήνες.
Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από την κατάσταση του
δέρματος ,την περιοχή, το ποσό του φαρμάκου που χρησιμοποιήθηκε
τον τρόπο ζωής, την έκθεση στον ήλιο και την ιδιοσυγκρασία του ατόμου.

Μετά την θεραπεία για 3-4 ώρες καλό είναι να αποφύγετε γυμναστική,
μασάζ στην περιοχή,αλκοόλ,ασπιρίνη,αντιπηκτικά και make-up.
Επίσης για 3-4 ώρες δεν πρέπει να ξαπλώσετε ή να σκύψετε και για
τις επόμενες 3-4 μέρες πρέπει να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο,
πιστολάκι στα μαλλιά και πολύ ζεστό νερό στο μπάνιο.

Close Menu