ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Στο ιατρείο εφαρμόζεται αποτρίχωση με το βραβευμένο σύστημα για το 2017 , BBL device by Sciton. Το σύστημα αυτό είναι ασφαλές και πολύ αποτελεσματικό σε όλους τους τύπους δέρματος και τριχοφυίας και στο γεγονός αυτό οφείλεται το πολύ υψηλό ποσοστό ικανοποίησης των ασθενών. Το BBL by Sciton είναι το πιο ανώδυνο και ταυτόχρονα αποτελεσματικό σύστημα αποτρίχωσης. Με μεγάλη ευελιξία παραμέτρων για όλους τους φωτότυπους δέρματος από I-IV , επιτυγχάνει τον σκοπό για τον οποίο φτιάχθηκε. Την μόνιμη αποτρίχωση σε όλα τα μέρη του σώματος-προσώπου.Πάνω από 94% των ασθενών δηλώνουν ικανοποιημένοι με την θεραπεία αποτρίχωσης με το BBL.

Η αποτρίχωση με laser προσφέρει στους ασθενείς μια ασφαλή,γρήγορη και αποτελεσματική εναλλακτική θεραπεία για την ανεπιθύμητη τριχοφυία.Τα lasers δρουν εκπέμποντας ένα ειδικό φως που περνά διαμέσου του δέρματος και εκλεκτικά απορροφάται από τον στόχο του,που μπορεί να είναι ένα ανεπιθύμητο αγγείο,ένας σπίλος,ένα τατουάζ ή στην συγκεκριμένη περίπτωση μια τρίχα.Τα lasers στοχεύουν στην μελανίνη της τρίχας,καταστρέφοντας τον θύλακα και αφαιρώντας έτσι την τρίχα.Η αποτρίχωση με laser είναι μια ασφαλής μέθοδος που χρησιμοποιείται σε όλα τα μέρη του σώματος συμπεριλαμβανομένου στο πρόσωπο,στην πλάτη,στα αντιβράχια,στην γραμμή του μπικίνι,στα πόδια,στα χέρια.

Ναι με την ύπαρξη του BBL συστήματος μπορούν να θεραπευτούν όλοι οι τύποι δέρματος από τον τύπο I μέχρι τον τύπο V.

Η περιοχή πρώτα θα καθαριστεί με μια μηχανή από το υπερκείμενο του δέρματος τμήμα της τρίχας. Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από την έκταση της περιοχής που θα αποτριχωθεί.Ένα σύστημα ψύξης του δέρματος χρησιμοποιείται παράλληλα με το laser αφαιρώντας την ανεπιθύμητη θερμότητα και οδηγώντας έτσι σε μια ανεκτή και ευχάριστη θεραπεία.

Ελαφρό ερύθημα και ήπιο οίδημα μπορεί να εμφανιστεί στην περιοχή που έχει γίνει η θεραπεία,ωστόσο αυτά υποχωρούν σε λίγες ώρες.Αν κάποιο ερύθημα ή οίδημα διαρκέσει περισσότερο συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Σε γενικές γραμμές κάθε θεραπεία με laser επιτυγχάνει μόνιμη αποτρίχωση.Έτσι στις περισσότερες περιπτώσεις η αποτρίχωση μπορεί να επιτευχθεί μετά από μερικές συνεδρίες.Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την ιδιαίτερη αντίδραση του ασθενούς στο laser και από το ποσό της τριχοφυίας που απομακρύνεται.Θυμηθείτε πως ο σκοπός μπορεί να μην είναι η ολική αποτρίχωση.Πολλοί ασθενείς είναι ικανοποιημένοι με έναν αξιοσημείωτο βαθμό αποτρίχωσης.Επίσης θυμηθείτε πως οι τρίχες που παραμένουν είναι πιο ανοιχτόχρωμες και πιο λεπτές από ότι εκείνες προ της θεραπείας.

Όσον αφορά τις περιοχές όπως η γραμμή του μπικίνι και οι μασχάλες με μέσο όρο τις 4-5 συνεδρίες ξεχνάτε την ανεπιθύμητη τριχοφυία.Για τις άλλες περιοχές ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το είδος της τρίχας,πιθανούς ορμονικούς παράγοντες…
Η πιο δύσκολη στην θεραπεία περιοχή (λόγω του μεγάλου πλήθους των τριχοθυλάκων που υπάρχουν σε αυτή) είναι το πρόσωπο.Σημειώνεται ότι οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται κάθε 1,5-2 μήνες και ότι από τις τρεις περιόδους αύξησης των τριχών (αναγενής,καταγενής και τελογενής) μόνο οι τρίχες που βρίσκονται στην αναγενή φάση θεραπεύονται επιτυχώς.

Οι περισσότεροι ασθενείς περιγράφουν την αποτρίχωση με laser σαν αίσθημα «τσιμπήματος».Μετά την θεραπεία μπορεί να γίνει αισθητό το αποτέλεσμα ως ένα ηλιακό ερύθημα.Κάθε ασθενής έχει το δικό του επίπεδο ευαισθησίας του δέρματος και αίσθησης του πόνου.Ακόμη διαφορετικές περιοχές του σώματος είναι πιο ευαίσθητες από μερικές άλλες.Η αποτρίχωση με το laser γίνεται πιο σωστά όταν η τρίχα είναι 1-2 χιλιοστά στο μήκος.

Το κόστος εξαρτάται κυρίως από την έκταση της περιοχής που θεραπεύεται.Στο τελικό κόστος πρέπει να υπολογίσετε και τον τελικό αριθμό των συνεδριών που απαιτούνται..Βέβαια για το θέμα αυτό είναι το καλύτερο να μιλήσετε πριν με τον γιατρό σας.

Η ανεπιθύμητη τριχοφυία θεωρείται ως κοσμητικό θέμα και έτσι το κόστος της αποτρίχωσης με laser δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Close Menu